Babilonia - Sociocultural Centre

A sociocultural centre in the neighbourhood of Sant Marti in Barcelona where the focus on the common and public spaces are visible through its open and differentiated series of spaces with natural light connected through an event of interior and exterior spaces moving in a diagonal direction. The diagonal emphasises on the visual and physical accessibility with different climate zones in a building that is planned to be used most parts of the day, every day.

Project 

Babilonia

Location 

Sant Martí, Barcelona

Year 

2017

Comission 

Open competition

Client 

Barcelona Infraestructures Municipals SA

Project Area 

10000m2

Architects 

Mestres Wåge Arquitectes: Magnus Wåge, Maria Mestres, Martin Hauge, Ona Auskelyte

Consultants 

Other structures: Lluis Escudero