Cava Bubbles

The building is divided into a series of zones formed by the circles and the negative spaces inbetween them; the circles themselves are cropped by the sites boundaries and span several stories (from basement to 1st floor). Different areas may have different qualities and can be programmed individually as a group. The structure may contain several bars & restaurants, with a single (or several) owner(s).
In addition the excellent solar conditions of the site, the Tingvalla dock is surrounded by spectacular vistas & important public spaces (Akershus fortress, the City Hall, the Oslo Fiord, etc.). In response to this we have designed a building without a front or rear façade with the various interior spaces each having their own, important, view.

Project 

Restaurant building

Location 

Aker brygge, Oslo, Norway

Year 

2009

Comission 

Open Competition

Client 

Norwegian Property

Status 

Honorable Mention

Project Area 

1270m2

Architects 

Mestres Wåge Arquitectes SLP, Nordplan AS, Team: Maria Mestres, Magnus Wåge, Arild Wåge