Førde Rådhus - rendez-vous

After winning the prequalified competition for Førde Town Hall we were asked by the municipality of Førde to realize phase one of the project (the town hall program). The Project is organized around an open air central patio, opened towards the river and the existing market place through an outdoor porch. An open air amphitheatre connects the urban space to the river.
The building has a skewed layout that permits the creation of porches and terraces. An outdoor staircase through the patio leads to the public parts of the program that are placed on fourth floor; the canteen, the assembly hall and the main terraces. All offices have natural light and view towards the patio or the buildings surroundings. Fotographs by: Jose Hevia, Sven Are Iversen and Magnus Wåge

Project 

Førde Rådhus

Location 

Førde, Norway

Year 

2013

Comission 

Prequalified competition, First prize

Client 

Førde kommune

Status 

Completed

Project Area 

9000 m2

Budget 

250000000Nkr

Architects 

Mestres Wåge Arquitectes, Nordplan,MWA: Maria Mestres, Magnus Wåge, Carles Almoyna, Erlend Strønstad. Nordplan: Arild Wåge, Grete Selvoll, Rune Nordvik, Oddvin Myklebust

Consultants 

Norconsult (RIB, RIV, RIBr), Nordplan RIE