Health Center

Our proposal is a compact volume of three floors adapted to the steep topography of the site. The building is organized around a landscaped courtyard that is in turn surrounded by waiting areas. The courtyard opens to the green zone that starts at the back of the site, connecting the health centre to football field, the tower of Guaita, and the forest.
The starting point for the design is the classical scheme of a hospital organized around a central atrium. With an initial deformation of the northwestern side we adapt to the topography of the site. With the elimination of part of first floor, the green zone is connected to the courtyard.

Project 

Health Center

Location 

Son Servera, Mallorca, Spain

Year 

2008

Comission 

Open Competition

Client 

Govern de les Illes Balears

Status 

Second Place

Project Area 

1840m2

Architects 

Mestres Wåge Arquitectes SLP, Mebb Arquitectes, Team: Gregor Mertens, Elsa Bertran, Maria Mestres, Magnus Wåge