Mikado - Social Housing in Gava

We propose 3 buildings for social housing consisting mainly of apartments with an N/S orientation, communicating visually to the surrounding green areas. Commercial locals are in the northern part of the lot, while the access to the parking is located at the lowest part of the inclined lot in south. The parking follows the footprint of the buildings creating an empty core for a garden, a common space. The buildings consist of two slats, divided by a wide central access giving every apartment cross-ventilation and good light conditions.

Project 

Mikado

Location 

Gavá, Gavá municipality

Year 

2017

Comission 

Prequalified Competition

Client 

IMPSOL

Project Area 

12400m2

Architects 

Metres Wåge Arquitectes; Maria Mestres, Magnus Wåge, Martin Hauge, Ona Auskelyte, Elsa Bertran