Health Center

Our proposal is a compact volume of three floors adapted to the steep topography of the site. The building is organized around a landscaped courtyard that is in turn surrounded by waiting areas. The courtyard opens to the green zone that starts at the back of the site, connecting the health centre to football field, the tower of Guaita, and the forest.
The starting point for the design is the classical scheme of a hospital organized around a central atrium. With an initial deformation of the northwestern side we adapt to the topography of the site. With the elimination of part of first floor, the green zone is connected to the courtyard.

 

Project Health Center
Location Son Servera, Mallorca, Spain
Year 2008
Comission Open Competition
Client Govern de les Illes Balears
Status Second Place
Project Area 1.840m2
Architects Mestres Wåge Arquitectes SLP, Mebb Arquitectes, Team: Gregor Mertens, Elsa Bertran, Maria Mestres, Magnus Wåge